De bij is in

De man met de witte kap. Dampende pijp. Achter de kap een baard. Oubollig. Geitewollensokken. Van die types. Maar hoe snel kan het tij keren.
Decennia lang had de imker het imago van een natuurmens uit vervlogen tijden. Niets hips aan. Maar in minder dan een handvol jaren kantelde dat beeld. De bij en de imker kregen de wind in de zeilen. En is het ineens wel hip en stoer om bijen te houden. Leuke opdracht voor studenten communicatie om eens na te gaan welke factoren dit beeld zo snel deden veranderen.
Misschien dat de groeiende belangstelling, die de bij en het imkeren kreeg, mij er ook toe aanzette om te gaan imkeren. Maar meer dan dat was de al lang sluimerende liefde voor de natuur de belangrijkste drijfveer. Dit te doen samen met de kinderen van mijn klas op de basisschool in Bornerbroek. Dat was wat! Een idee dat al langer door mijn hoofd speelde.
Afgelopen winter pakte ik door en zette ik mijn tanden in de imkercursus. Een maandje geleden kreeg ik mijn diploma. Gediplomeerd imker. Met nu één zomer ervaring. Moet eigenlijk alles nog leren.

Bijen-1

Op de terugweg van een hockeywedstrijd zat ik onlangs in de auto van een succesvol zakenman. We kregen het over bijen. Hij vertelde me langs te willen komen. Bijen, wat een interessante hobby, vond hij. En dat ik niet raar op moest kijken dat hij komend jaar ook kasten in zijn tuin zou hebben. Dat zei hij ook nog. De bij is in. Zo veel is duidelijk.

Dit bericht is geplaatst in Bijen. Bookmark de permalink.

4 Reacties op De bij is in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *