Ik schrijf dus ik leef

De tijd voor schrik was te kort. In een fractie van een seconde zag ik dat ik de naderende auto niet meer kon ontkomen. Niet meer achteruit, niet meer vooruit. Op het moment dat het door me heen flitste ‘dit gaat mis’,  knalde een auto mij van de weg.

Alstatte

Ik zwaaide door de lucht, besefte dat ik geen helm droeg, probeerde me te kantelen en dat lukte. Ik knalde op mijn rechter zijkant op het asfalt. In het zicht van het Duitse grensstadje Alstätte gestrand. Wat een mooie training van een 80 kilometer had moeten worden, eindigde na 34 kilometer met een harde smak op het zoab van een Duitse rondweg.

Een moment hapte ik naar adem. De doffe massieve klap op mijn schouder, longen benam mij de adem. Een  handvol seconden later tilde ik mijn hoofd op en zag ik me liggen op de andere weghelft. Om vervolgens pas echt te schrikken. Een auto naderde en dreigde me te overrijden. Bij de aanrijding had ik geen tijd om te schrikken. Heel mijn lijf zette zich in de overleef-modus. Die tijd had ik nu wel. ‘Heb ik die klap overleefd en dan word ik nu alsnog doodgereden,’ flitste het door mijn hoofd.

Goddank zag de naderende auto mij op tijd, waarna ik mijn hoofd in berusting op het asfalt legde. Voorbijgangers sneleden naar me toe en verleenden eerste hulp. Even later politie, ietwat later een ambulance. Een ritje naar het ziekenhuis in Ahaus waar ze me twee uur observeerden/onderzochten en de conclusie trokken: Deze man kan door zijn vrouw opgehaald worden.

Opgehaald werd ik door mijn vrouw en dochter. Het had niet veel gescheeld of ik had ze (en mijn zoon) nooit weer gezien. Eén moment van totale onachtzaamheid, een total black out, maakte bijna een eind aan mijn leven.

Een week na dit ongeluk schrijf ik dit stukje. In het besef dat ik niet één maar wel twee beschermengelen had. Op elke schouder eentje. Maar ik schrijf. Dus ik leef. Goddank.

Dit bericht is geplaatst in Wielrennen. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Ik schrijf dus ik leef

  1. Frank Quadvlieg schreef:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *